Undian Pusingan Kedua Liga Eropah 2009/10.
![]()
Liverpool yang terkeluar dari saingan Liga Juara Eropah berhadapan tugas sukar apabila diundi bertemu dengan Unirea Urziceni dalam saingan kelompok 32 pasukan Liga Eropah.
Skuad bimbingan Rafael Benitez itu menamatkan saingan Liga Juara Eropah di tangga ketiga Kumpulan E manakala Unirea pula menduduki tangga ketiga Kumpulan G, di sebalik kemenangan bergaya 4-1 Rangers di Ibrox.
Juara Romania itu juga menundukkan Sevilla 1-0 di tempat sendiri dan kelab itu dibimbing oleh bekas pemain pertahanan Chelsea, Dan Petrescu.
Fulham diundi bertemu kelab Ukraine, Shakhtar Donetsk, pasukan terakhir yang memenangani Piala UEFA selepas menewaskan Werder Bremen dalam perlawanan akhir awal tahun ini.
Everton akan berhadapan dengan kelab Portugal, Sporting Lisbon yang kini berada di kedudukan ketujuh liga, 12 mata di belakang pendahulu liga, Braga.
Semua perlawanan akan berlangsung pada 18 dan 25 Februari 2010.
Berikut adalah undian penuh pusingan kedua Liga Eropah.

Undian bagi pusingan ketiga - Tarikh : 11 dan 18 Mac 2010.









































No Comments »
No comments yet.
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI
Leave a comment
If you want to leave a feedback to this post or to some other user´s comment, simply fill out the form below.